Min första kontakt med healing

blå målning på flicka och skogI de flesta av mina blogginlägg kommer jag att dela med mig av mina målningar. Många av dem är kanaliserade och kommer med ett budskap. Just denna målning heter “Girl in the valley”, eller “Flickan i dalen” och man skulle kunna tänka att hon har en koppling till Hälsingland. Man pratar ofta om de blå bergen i Hälsingland. Jag ska berätta mer om henne i ett annat inlägg men detta första inlägg tänkte jag tillägna min första “övernaturliga” upplevelse.

Jag var inte medial som barn. Jag visste inte ens vad det var. Jag växte upp med en pappa som var politiker långt till vänster och det där med andlighet var inget vi pratade om hemma. Jag funderade mycket på vad som fanns bortom det vi ser men kommer inte ihåg några specifika upplevelser.
Min första kontakt med något “övernaturligt” var när jag gick i högstadiet och fick följa med min kompis till en “Klok gubbe” i hälsingeskogarna. På den tiden, i början av 80-talet, använde man inte ordet healer, utan de som sysslade med naturlig läkning och energiarbete ansågs lite udda.
I Sverige var det inte tillåtet för honom att använda sina gåvor i den traditionella vården och på grund av detta hade han valt att i stället bosätta sig i Tyskland, för att där arbeta bland annat med obduktioner om jag inte minns helt fel.  Hans mamma bodde i en liten by i Hälsingland, han var nu där och hälsade på och vi skulle få träffa honom. Vi var 14 år och detta var såå spännande! Vi hade ingen aning om vad vi hade att förvänta oss av besöket.
Det var jag, min kompis, hennes pappa och hennes faster som åkte. Hennes faster hade bihåleinflammation och var helt svullen över näsan, min kompis hade astma och jag hade allergi. Jag kommer inte ihåg vad hennes pappa hade för orsak att åka dit. Kanske var han bara chaufför.

I alla fall så fick vi gå in en och en till mannen. Min kompis faster gick in först och döm om vår förvåning när hon kom ut ifrån rummet och hennes svullnad på näsan var borta. Den såg ut som vanligt igen. Hon hade varit inne hos honom i kanske en halv timme. Han jobbade med en karta som visade kroppens energiflöden etc. och med en pendel som dels visade vart problematiken satt och dels läkte det som gick att läka. Mig kunde han tyvärr inte hjälpa och jag förstår nu mer än trettio år senare att det inte var meningen att min allergi skulle läkas då. Den var nämligen, förutom min nyfikenhet, den stora anledningen till att jag senare i livet steg på mitt healingtåg som tog mig ut på en lång och omtumlande resa. Min kompis astma försvann däremot efter några behandlingar hos honom.

Det som gjorde störst intryck på mig var nog, förutom att min kompis fasters näsa blev sig själv igen efter bara ett besök hos honom, hans berättelser om alla övernaturliga upplevelser han hade haft. Jag kommer inte ihåg nu vad de bestod av men jag kommer väl ihåg när jag och min kompis dagen efter berättade för våra skolkompisar om vad han varit med om. Det var ingen som trodde på oss och de skrattade åt oss och retades. Men ingen av oss gav vika, vi visste vad vi sett och var helt säkra på att det han berättade var sanningen.

Min kompis har lämnat sin övertygelse och är numer ganska skeptisk till det som inte kan bevisas, men min är intakt. Jag har numer själv haft många upplevelser som bevisar för mig att det vi ser inte är det enda som finns och ingen eller inget kan övertyga mig om motsatsen.  Jag har öppnat upp min egen medialitet genom en djupgående healingresa där jag steg för steg löst upp olika blockeringar och föreställningar som hindrat mig från att se/höra/känna både mig själv, livet och de dimensioner som inte är synliga för ögat.

Vi får se vart den här bloggen vill ta oss, hoppas du vill följa med mig på min fortsatta resa <3

annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *