Shadow work

www.konst.se/annettehagman

Kärnan i mitt arbete som healer är vad man brukar kalla shadow work, eller skuggarbete på svenska. Under hela min resa har jag gjort detta arbete dagligen och det har blivit en självklar del av mig. Det finns massor av olika sätt att göra detta arbete på och olika sätt passar olika människor. För mig handlar det om att hela tiden vara närvarande och möta allt som kommer upp inombords. Alla våra reaktioner har någon form av fäste inom oss. Om inget fäste finns reagerar vi inte. Det betyder inte att allt vi ser är en direkt spegling av oss själva, det kan lika gärna vara en spegling som visar vad vi inte är.
Jag reagerar till exempel ibland på orättvisor och när någon inte är sann. Det betyder inte att jag är orättvis och osann, det är ett tecken på att jag fortfarande har åsikter som jag tycker är bättre än andras, att någon del av mig tycker att den vet bättre än de jag upplever som orättvisa och osanna.
Jag kan ju välja att stanna där och tycka det är helt ok att reagera mot orättvisor och osanning, eller så kan jag välja att jobba vidare för att frigöra mig ännu ett steg.
Inget är rätt eller fel, det är bara olika val. Om jag väljer att frigöra mig ännu ett steg kommer jag att reagera mindre, och kan istället välja om jag vill agera på det jag ser eller inte.

Många anser det bra att ha många och starka åsikter, de tycker att det visar på karaktär och engagemang. För mig är det inte riktigt så. Jag har varit engagerad och haft väldigt många starka åsikter i mitt liv, men för många år sedan läste jag en artikel om Marianne Fredriksson där hon bland annat berättade att hon jobbade på att plocka bort sina åsikter. Utan åsikter kände hon sig mer fri. Det klickade direkt i mig och sedan dess har jag gjort som hon, jobbat på att släppa alla mina åsikter. Jag kan skapa mig åsikter i olika frågor men det är sällan de betyder något för mig. Frihet är mitt ledord och jag lyssnar hellre på när människor berättar om sina känslor, tankar, erfarenheter och upplevelser än på deras åsikter. För mig betyder att inte ha några åsikter att jag kan lyssna på vem som helst utan att döma dem. Hur ska jag kunna döma någon om jag inte har några åsikter om det de berättar om?
Att inte döma i sin tur tror jag är vägen till paradiset på jorden. Till vår uppstigning. Kärt barn har många namn.

Jag gör mitt skuggarbete på olika sätt men framförallt gör jag det genom att som jag skrev innan genom att vara fullkomligt närvarande i allt som känns. När jag känner en obekväm energi brukar jag sätta mig ner eller lägga mig ner för att kunna vara avslappnad. Jag lägger sedan mitt fulla fokus just där jag känner obehaget, det kan vara ett tryck över bröstet, en smärta i armen eller kanske bara att kroppen känns obehagligt tung. Det kan vara att jag känner mig ledsen eller rädd.
Allt som känns obehagligt för oss handlar om att vi har ett inre motstånd och det är det motståndet jag kommer i kontakt med  när jag fokuserar helt närvarande. Jag tillåter motståndet att vara där så länge det vill och släpper inte uppmärksamheten. Ofta brukar jag använda andningen för att lösa upp motståndet utan att forcera något. När motståndet släpper brukar det ofta komma fram känslor som legat dolda bakom motståndet. Jag låter dem flöda fritt utan att värdera dem. När känslorna avtar brukar motståndet ha släppt och arbetet är klart för denna gång. Ofta kommer en insikt om vad motståndet handlade om när allt släppt. Ibland räcker det med en gång och ibland är det ett arbete man får göra över tid.

Prova själv och var noga med att inte forcera något utan iaktta vad som händer och låt flödet sköta takten. Ofta går det att lösa upp mycket själv och när inte det går finns det många duktiga healers som kan hjälpa till. Om du har något du vill ha hjälp med från mig så går det bra att ringa mig på Tarotguiderna 🙂

Jag önskar dig en fin vecka!

Med värme
Annette

annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *