När universum strömmar ut ur huvudet

Målning har blivit en stor del av mitt liv och har varit en enorm hjälp i min utveckling. Mina målningar är ofta kanaliserade och kommer med ett starkt budskap till mig och till de som sedan ser dem. Det som är intressant är att det är sällan målningarna uppfattas på samma sätt av de olika personer som ser dem. De fungerar ungefär som tarotkort, det finns en grundbetydelse och sedan har alla har sina egna tolkning av dem och inget är mer rätt än något annat. För mig som konstnär blir det väldigt spännande att se hur andra tolkar mina målningar.

Det här är en akvarellmålning som jag gjorde i höstas inför en utställning jag skulle ha. Jag gjorde flera stycken i samma stil och det var väldigt roligt. För mig är det stor skillnad på att måla i akvarell eller akryl. När jag målar i akryl är det oftast ganska krävande. Det är sällan jag befinner mig i en harmonisk sinnesstämning när jag målar i akryl, det är snarare som att vandra runt i cirklar och slita sitt hår och så helt plötsligt berättar målningen vad den vill visa. När målningen visat vad den vill går det sen lätt som en plätt att göra den klar.
När jag målar i akvarell är det mer som en stilla havsbris som flyter över papperet. Det kan kännas oerhört läkande att måla akvarell efter en tid av djupa akrylprocesser. Den här målningen visar lite grann hur det kan kännas, som att huvudet öppnar sig och hela universum strömmar ut i frihet 🙂

Just nu jobbar jag mycket med en webshop jag håller på att bygga och med att sätta ihop en distanskurs i målning/själslig utveckling. Kursen handlar om att frigöra sin kreativitet och att öppna upp för mer av sig själv. Vi kombinerar målning, meditation och en privat grupp där vi kan hjälpas åt att tolka våra målningar. Det är så fantastiskt vad som kan ske när vi släpper våra tankar om hur det ska se ut, när vi bara målar fritt utifrån vårt eget inre. Jag kommer troligen att släppa en del av kursen nu i sommar som pilotavsnitt till ett billigare pris. Hör av dig till mig om det är något du skulle vilja vara med på så skickar jag mer info.

Nu önskar jag dig en fantastisk vecka?

Med värme
Annette

 

annette

2 kommentarer

 1. Ååå detta låter jätte spännande! Jag har på någotvis blockerat min kreativitet letar efter sätt att väcka upp den igen. Vart kan jag hitta mer info?
  <3

  • Hej Emma 🙂

   Skicka ett mail till info@annettehagman.com så lägger jag till dig på min mailinglista. Då får du info om kursen när den är på G. Jag håller på att göra klart det sista för steg ett just nu, tanken är att den ska släppas i augusti. Det är inte helt klart ännu hur upplägget kommer att bli men troligtvis kommer vi, i alla fall delvis, tillsammans bygga vidare från steg ett med en kombo av det jag redan planerat och det material deltagarna önskar.

   Allt Gott!
   Annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *