Är du redo för inventering?

bild av orakelkort

Jag tog ett kort idag för att få lite guidning angående vilket bidrag jag kan vara till er idag. Jag valde en orakellek som jag köpt nyligen och inte ännu använt. Leken heter The Native Heart Healing Oracle och kortet jag drog heter Silver wolf. Bilden här bredvid är bilden på kortet.

Kortet talar om hur vi nu i denna tid går ifrån en värld styrd av den maskulina energin till en värld styrd av den feminina energin. Det talar om att den maskulina energin är den energi vi har utanför oss och att den feminina energin är den energi vi har inom oss. Det talar också om hur vi nu behöver ändra vårt fokus från vårt sinne till vårt hjärta. Hur vi behöver lära oss att lyssna på våra känslor och att låta alla våra tankar ta vägen förbi vårt hjärta innan vi uttrycker dem. När vi låter vårt sinne/vårt ego ta kontrollen är det lätt hänt att vi fastnar i tankar om att vi inte är bra nog, tankar som egentligen inte är våra egna, tankar som hindrar oss från att faktiskt leva ut vår sanna essens.

Under veckan som gått har jag haft många kunder som upplevt stagnation i sina liv. För vissa har det handlat om relationer som inte längre har känts levande, för andra har det varit en jobbsituation som känts färdig. Det som varit gemensamt i mångas vägledning från guiderna är att det nu är en tid där det är viktigt att stanna upp, att stanna upp och verkligen känna efter vad det är man önskar sig i sitt liv. Lite som att göra en inventering av livet. Jag tänkte att du också kan göra en livsinventering. Om du vill.

Hur känns dina relationer? Hur känns din jobbsituation? Mår du bra där du bor? Din hälsa, hur är det med den?
Sätt dig ner och skriv ner hur du känner inför varje del av ditt liv. Skriv från hjärtat utan att censurera. Ingen annan ska läsa detta och du behöver inte göra något av det om du inte vill. Ta en del av livet i taget.

Om du till exempel börjar med din hälsa. Hur mår du rent fysiskt? Vilka känslor bär du på? Vilka tankar bär du på? Skriv ner allt och fråga sedan dig själv om det finns något du kan göra för att förbättra din hälsa. Behöver du ändra din kost? Behöver du röra dig mer? Behöver du röra dig mindre? Behöver du mer vila, mer återhämtning? Behöver du sova mer? Och så vidare.
Om du sedan går vidare till dina relationer, alla dina relationer. Hur mår du i dem? Känner du dig trygg? Inspirerad? Älskad? Uppskattad? Skriv ner allt du känner utan att censurera.
Din jobbsituation, hur mår du i den? Blir du glad när du tänker på den? Ledsen? Stressad? Inspirerad? Känner du dig uppskattad? Känner du att du får utlopp för din kreativitet, dina talanger, dina kunskaper?

Skriv om alla delar i ditt liv som du kommer på, skriv helt utan censur och helt utan att fundera över språkbruk och grammatik. Ta sedan en del i taget och strukturera upp det så att du klart och tydligt ser hur du mår i de olika delarna av ditt liv. Fundera på vad du kan göra för att förändra de delar där du läcker energi, de delar som inte ger liv. Skriv en lista på allt det som du vill förändra.

Du ska inte göra förändringarna nu idag. Du ska låta allt sjunka in och när du känner att nu är det dags för mig att gå vidare till nästa steg i mitt liv kan du gå tillbaka till denna lista och läsa den igen. Finns det något på listan som drar din uppmärksamhet till sig? Finns det någon förändring som känns inspirerande?
Genom att tydliggöra ditt liv ger du dig själv möjlighet att ta tillbaka kontrollen över ditt liv. Genom att stanna i energin ger du livet möjlighet att lösa upp det som blockerar. När det som blockerar är upplöst och du ser klart kan du göra aktiva val utifrån din sanna vilja. Du kan välja att göra förändringar inom de områden du inte är helt nöjd eller du kan välja att fortsätta som det är. Inget är rätt eller fel, inget är bättre än något annat. Skillnaden är att ditt liv nu inte blir något som bara händer dig, nu är det du själv som väljer. Du arbetar med både den feminina och den maskulina energin i ett fint flöde. Du använder den feminina kraften, stannar upp och känner in, tillåter dig att vara i det som är. När du varit färdigt i det som är, då använder du dig av den maskulina kraften för att göra den förändring som krävs.

Stort lycka till och all kärlek till dig!
Annette

annette

2 kommentarer

  1. Vilken fin text du har skrivit. Det här ska jag ta till mig och göra. Det är alltid svårt att se på sig själv och var felen ligger medans det är lättare att se vad andra bör göra och jobba med. Med hjälp av detta kanske jag hittar det jag behöver jobba med själv.
    Tack för en givande text.
    Kram
    Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *