Vad är en blockering? Och vad är healing?

Vi pratar ofta om blockeringar, men vad är egentligen en blockering? Och hur fungerar healing?

När vi upplever problem i livet eller att något inte fungerar som vi hade önskat kan det bero på flera olika saker.
En anledning kan vara att det vi vill egentligen inte är till vårt högsta bästa vilket gör att vår själ försöker tala om för oss att vi ska stanna upp och tänka efter en gång till. Det kanske finns ett alternativ som är bättre än det vi önskar oss.
En annan anledning kan vara att det vi vill är till vårt högsta bästa men att tiden inte riktigt är inne än. Då försöker vår själ tala om för oss att vi ska ta det lugnt, det vi önskar kommer när det är tid.
Det kan även vara så att anledningen till att vi inte får det vi önskar oss är att vi har en blockering som sitter i vägen. En blockering kan bero på många olika saker, oftast är det känslor vi inte klarat av att känna fullt ut i en pressad situation. Vi har då tryckt undan dem och lagrat dem i kroppen för att ta hand om dem vid ett annat tillfälle. Man kan symboliskt beskriva det som en klump av energi som har fastnat i vårt energiflöde och gör så att flödet stoppar upp. För att våra liv ska flyta på bästa sätt behöver vi ha ett fungerande energiflöde.

Allt hänger ihop så om vi till exempel har problem i en relation finns det alltid någon form av blockerad energi inom oss. Eller om vi inte trivs på jobbet. Eller om vi har ont i kroppen. Finns det ingen blockerad energi inom oss flyter livet på i ett perfekt flöde och vi väljer hela tiden det som är enligt vår egen sanning utan att försöka förändra eller hindra saker från att ske. Vi bara väljer utan värderingar om rätt och fel. Dock vill jag trycka på att det finns ingen skuld eller skam i detta. Vi har alla blockeringar, vi är här för att växa som själar och har därför med oss olika utmaningar som vår själ planerat att lösa under vårt liv. Se det som en upptäcksresa och ha kul på vägen.

Vi i väst är oftast lärda att lyssna på vårt intellekt, och på logiken, istället för att följa våra hjärtan och lyssna på vår intuition. Vi är lärda att följa en mall och göra våra val utifrån vad som passar in i mallen. Vi är lärda att vissa saker går och andra inte, att vissa saker är rätt och andra fel. Det gör att vi ofta gör val utan att verkligen känna in vad som är det allra bästa för just oss. Sanningen är att det finns inget rätt och fel. Vi har lagar att följa, vilket vi så klart ska göra, men rätt och fel finns inte. Det som är rätt för dig kan vara helt fel för någon annan. När vi väljer att leva våra liv så som “man borde” brukar vi samla på oss en hel del blockeringar som sedan söker nya polare. De är ganska magnetiska och de gillar att hänga med likasinnade så det brukar bli ett ganska stort gäng till slut. Tänk dig att du bor i en lägenhet tillsammans med en tonåring som har många vänner. Det är helt ok att ha några stycken på besök ibland men när det börjar bli väldigt många hela tiden kanske du blir lite trött och skulle vilja ha lite mer eget utrymme. Det är lika i vårt energisystem, det behövs utrymme för att det ska flöda fritt.
I en sådan situation har vi några olika val. Vi kan till exempel be vår tonårings vänner att inte komma så ofta och så många. Vi skaffa oss ett större boende, eller “stå ut”. Inget är rätt eller fel, bara olika val beroende på vad som resonerar med din sanning.

Healing är när vi löser upp dessa blockeringar och sedan gör val utifrån vår egen sanning. Om vi löser upp blockeringar och sedan fortsätter göra samma val kommer blockeringarna tillbaka. Om vi försöker göra val utifrån vår sanning medan blockeringarna sitter kvar kan det vara påfrestande eftersom blockeringarna sitter i vägen. Så mitt tips är att alltid vara närvarande och känna in hur ditt energiflöde känns och göra val utifrån din egen sanning.

Med värme
Annette

annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *