Att sova eller vara vaken, det är frågan

stillness

“Stillness” www.konst.se/annettehagman

När är man vaken och när sover man? Hur vet man att en människa är högt utvecklad som själ?

Jag har funderat en del över detta genom åren och lagt märke till att människor i olika sammanhang anser sig själva vakna och att andra som inte tycker och tänker som dem är sovande. Någon som är vegan kanske tänker att den som äter kött fortfarande sover, någon som tycker att man inte ska vaccinera sig anser att de som är för vaccin sover djupt. De som äter ekologiskt kanske anser de som äter vilken mat som helst sover. I kretsar där man mediterar mycket brukar vaken betyda just detta medan de som inte mediterar är sovande.

Det intressanta är att man kan även se det motsatta, där tex de som är för vacciner anser de som inte vill vaccinera sig är djupt sovande. De använder inte det uttrycket men kontentan är densamma. De som äter LCHF kan tycka att en vegan sover djupt etc.

Inte allt är som det verkar

När jag var precis i början av min andliga väg i detta livet var jag med i en grupp av människor som jobbade med andlighet på olika sätt. Vi hade med jämna mellanrum mediala cirklar där alla fick budskap från guiderna angående vad som pågick i deras liv. Vi kunde ställa frågor, ibland fick vi svar och ibland fick vi helt andra meddelanden.

Jag kommer ihåg en kvinna som var gift med en man som var helt ointresserad av det andliga. Hon var frustrerad och ville att han skulle vakna och förstå vad som var viktigt i livet. Hon pratade om det ofta och en gång på en medial cirkel fick hon ett budskap där hennes guider berättade för henne att hon och hennes man var tvillingsjälar och levde tillsammans i flera dimensioner. Den delen av budskapet var inga problem för henne att ta in, men den andra delen av budskapet var hon inte lika nöjd med. Det skakade om hennes värld ganska rejält.
Guiderna berättade nämligen att hennes man egentligen var en själ som kommit mycket längre i sin utveckling än vad hon själv gjort. Eftersom de var tvillingsjälar så hade han valt att i detta livet komma ner tillsammans med henne utan att utvecklas så mycket framåt rent själsligt för att hon skulle få en chans att komma ikapp honom i sin utveckling.

Ingen av oss har hela sanningen

Jag tycker att denna historia visar ganska klart hur det fungerar. Ingen av oss har hela sanningen, vi har bara vår egen del av pusslet. Vissa har flera pusselbitar och andra har bara en eller några få. Hur många pusselbitar man har beror på vad man bestämt sig för att uträtta under detta livet. Det visar alltså inte alls hur långt man kommit i sin själsliga utveckling. Någon som i detta livet är en guru kanske på ett högre plan har mer att lära än en person som i detta livet är missbrukare och bor på gatan. En människa som vi uppfattar som ond kanske tagit den rollen för att vara en projektionsduk till många människor och ge dem en större möjlighet till läkning. Vi vet inte. Ingen av oss vet. Inte ens våra guider i de högre dimensionerna har hela sanningen.
Ödmjukhet och icke dömande är två viktiga nycklar i vår utveckling. När vi kan se att alla människor är lika mycket värda och att de vi dömer oftast har något viktigt att lära oss själva, då har vi kommit en bra bit på väg.

Med dessa ord vill jag önska dig en fin vecka och ett riktigt Gott Nytt År!!

Med värme
Annette

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *