Vad väljer du?

 

Jag fick en bild till mig från mina guider för något år sedan som visade hur allt finns tillgängligt hela tiden. Vi väljer vad vi fokuserar på men allt finns tillgängligt oavsett vi väljer det eller inte.

Bilden jag blev visad var en bild av ett samhälle, en by, en stad. Jag fick se hur jag stod mitt i bilden och kunde välja om jag gick till lekparken, till sjön för att bada eller kanske bara promenera i lugn takt mellan husen. Sjön, lekparken och gatorna finns där de finns vare sig jag väljer dem eller inte. Det är bara min upplevelse som blir olika beroende på vad jag väljer. Bilden jag blev visad var väldigt praktisk men symboliken i den var på en vidare nivå.

Lika som vi kan välja om vi går till parken eller till sjön kan vi välja inom oss själva vad vi utforskar och lägger fokus på. Vill du utforska din kreativa förmåga? Din intuition? Vill du utforska din kropps olika funktioner eller vill du kanske lära dig mer om siffror?
Allt finns där och du kan själv välja vart du lägger din energi. Vi har ju så klart olika talanger och alla förstår inte med lätthet hur en matematisk ekvation hänger ihop och alla kan inte bli Zlatan, men vi har alla någon eller några talanger vi dras emot och som går med lätthet för oss. Gillar du att bada? Att strosa i stan och titta på olika byggnader? Att åka rutschbana i lekparken? Vad ger dig glädje?
Det vi fokuserar på växer och ju mer energi du lägger där du mår bra, ju mer växer det området.

Vi tar min bild som exempel och säger att du älskar att bada och hatar asfalt.

Exempel 1. Av någon anledning så väljer du att strosa runt i din stad och titta på husen. Du möter en massa folk som också gillar att strosa runt i staden och titta på husen. Du lär känna några av dem och ni börjar umgås. Varje gång ni ses vill de strosa runt i stan medan du egentligen vill gå och bada. Om ni tar en paus och går in på ett café och fikar pratar de bara om olika husfasader och du känner att du blir mer och mer rastlös. Kan ni inte prata bara lite om det fantastiska vattnet i sjön i stället? Det är ju mycket roligare att prata om. Du förstår nog vart jag vill komma. Hur kommer de relationerna att kännas för dig efter ett tag?

Exempel 2. Du väljer att gå till sjön och bada och där möter du en massa folk som liksom du älskar att bada. Du lär känna dem och ni börjar umgås. Varje gång ni ses vill de andra gå till sjön och bada och det vill ju du med. Ni tar med er picknick och spenderar hela dagen med samtal om det härliga vattnet och däremellan tar ni ett dopp lite då och då. Ni alla känner er harmoniska och nöjda och du trivs som fisken i vattnet och du skulle inte vilja vara någon annanstans än just där. Hur blir de relationerna efter ett tag? Du hänger med va?

När du väljer att göra det du gillar träffar du människor som gillar att göra samma sak, som har samma intresse som dig. Du kan slappna av och vara dig själv i stället för att försöka göra dig till någon du inte är för att passa in bland människor som har andra intressen än dig. När du slappnar av och är dig själv attraherar du andra människor som är avslappnade och sig själva och ringarna på vattnet börjar spridas. Genom att välja det du mår bra av skapar du ett liv du mår bra av och mår därför ännu bättre.

När du väl hittat ditt fokus börjar resan och den kommer att innehålla både berg, dalar, sjöar och vackra ängar. Processen ser likadan ut vare sig du vill bli professor i matte, bergsklättrare eller konstnär. Ibland går det fort och lätt, ibland blir det tvärstopp. Lika som i livet. När det går fort och lätt är du i flödet, när det tar stopp är det dags att stanna upp och känna in vad mer som vill öppna sig för dig. När du stannar upp och är närvarande i stoppet löses det per automatik upp och du blir visad fler vägar att välja mellan. Och så fortsätter livet dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år.

Sååå….

Vad vill du fylla dina dagar, veckor, år med?
Vad inspirerar dig?
Vad dras du till utan ansträngning?
Vad får det att pirra i din kropp och ditt hjärta att sjunga?

Med värme
Annette

annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *