Vems fel är det? Tips på hur vi kan läka våra sår

När vi pekar på en annan person med ett finger så pekar vi samtidigt på oss själva med tre fingrar. Jag tycker att det är en bra bild att ha med sig i denna tid. Det strömmar information från alla möjliga och omöjliga olika håll och vad ska vi tro på? Vem ska vi tro på? Vad är sant och vad är inte sant? Vem ska vi döma? Vem ska få skulden?

Om vi följer de tre fingrarnas riktning så hamnar vi på oss själva. Betyder det att vi ska döma oss själva? Är det vårt eget fel?

Nej det är inte vad det betyder. Det betyder helt enkelt att tre fingrar av fem pekar mot dig, mot din egen sanning.

Vad är din egen innersta sanning i allt detta? När du tittar på en person som gjort något dumt, vad är det du själv känner då? I ditt hjärta. Vad är det i dig som väcks av det denna eller dessa personer har gjort? Om du för en stund släpper ilskan och frustrationen som riktas mot den andre personen, vad känns då i dig, vilket minne eller vilken känsla i dig, vilken visdom är det som vaknar till liv?

Allt vi reagerar på har en rot i oss själva och det betyder inte att vi är likadana som den person vi pekar finger åt. Det betyder bara att det finns ett oläkt sår inom oss som får oss att reagera. När vi dömer en annan människa dömer vi samtidigt oss själva. Vi dömer till exempel oss själva till att fortsätta bära det oläkta sår som igen rivits upp av det vi reagerat på.
Om vi då följer de tre fingrarna och går in i oss själva för att hitta den energi som inte flödar fritt, då har vi en möjlighet att finna det sår som blöder. Vi har då möjligheten att finna såret, rena det och läka det.

När vi blir fullkomligt hela i oss själva betyder det även att vi inte längre kan döma en annan människa. Ingen av oss har hela sanningen och ingen av oss vet den egentliga orsaken till att en eller flera personer gör vad de gör. Att det fungerar så, det vet vi när vi är hela i oss själva, vi vet även att vi med stor sannolikhet själva har gjort samma sak och värre i andra existenser. Det finns inget att döma. Vi kan i stället välja vad vi lägger vår energi på för att förstärka det vi vill ha mer av.
Vi kan välja hur vi själva vill leva våra liv vilket kommer att ge ringar på vattnet. Om vi väljer rädslan, ilskan, frustrationen är det de ringarna vi sprider. Om vi väljer att hela tiden gå tillbaka till oss själva och frigöra den energi som får oss att reagera, då är det de ringarna vi sprider. Ju mer vi öppnar upp och frigör i oss själva, ju mer av vårt sanna ljus sprider vi både till oss själva och till världen.

Detta är inte samma sak som att tycka att det är ok att skada någon annan, människa, natur eller djur, tvärtom. När vi går in och läker våra egna sår läker vi även vår omgivning vilket i slutänden kommer att göra att vi alla tar bättre hand om varandra. Lika attraherar lika. När vi bemöter någon med hat är det vad vi föder. När vi möter någon med kärlek är det vad vi föder. Energin går dit vi riktar den.

När vi ägnar oss åt att döma en annan person handlar det egentligen om att vi distraherar oss från oss själva. Vi stänger av delar av oss själva, kanske för att slippa se det som gör ont, kanske för att slippa skina hela vår kraft, kanske av någon annan anledning. Anledningen är egentligen oviktig. Jag skulle vilja dela med mig av ett sätt som jag använder mig mycket av för att frigöra mer av mig själv och mitt sanna jag.

OBS! Denna uppgift kan dra upp inkapslade djupa smärtsamma känslor så om du har någon form av psykisk ohälsa vill jag be dig om att inte göra detta utan att ha någon med dig som kan hjälpa dig om det blir för tufft.

Se till att du befinner dig på en plats där du inte blir störd och där du kan släppa fram dina känslor utan att behöva hålla tillbaka.
Tänk på en person eller en situation som du blir väldigt upprörd över. Det kan vara en person i din närhet eller någon i media. Det kan vara en situation du befinner dig i som får dig i obalans. När du tänkt på denna person eller händelse och kommit i kontakt med den känsla det väcker i dig, gå då tillbaka till dig själv med hela din uppmärksamhet och närvaro.

Vad är det som känns i dig? Vart känns det? Känns det i bröstet? Känner du kanske ett tryck i en arm? Ett ben? Ett pirrande någonstans i kroppen? Gå dit med hela din uppmärksamhet.

Stanna i  det motstånd som skapar trycket eller känslan. Låt känslan/trycket vara där utan att döma eller värdera. Du behöver inte förstå vad det är, inte veta vart det kommer ifrån, bara känn det. Håll inte emot. Låt det ta den tid det behöver. Be dina högsta guider och vägledare, ditt healingteam, att vara med dig och hjälpa dig att läka.
När motståndet sedan släpper brukar det komma känslor. Låt känslorna flöda fritt. Döm dem inte. Försök inte förstå dem. Försök inte sätta etikett på dem. Bara låt dem flöda. När de flödat färdigt kommer du att känna ett nytt lugn inom dig, kanske känner du dig lite ljusare. Ibland kommer en insikt om vad som skapat motståndet från början och ibland inte.
Tacka dig själv och ditt team för väl utfört arbete <3

Jag önskar dig en fantastisk vecka!

Med värme
Annette

annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *