När det är rätt går det lätt

När det är rätt går det lätt är kanske en klyscha men en väldigt sann klyscha. När vi är på rätt väg och det är rätt tid, då går allt lätt. Saker faller på plats och det vi behöver för att komma framåt kommer till oss.
Det betyder inte att livet glider fram på en räkmacka när man är på rätt väg. Vi har alla utmaningar att möta som ofta känns allt annat än lätta. Men energin är lätt och man har oftast en känsla inombords som driver en fram igenom de utmaningar som uppstår. Det kan ju också vara så att man är på rätt väg men att tiden inte är helt rätt. Då händer ingenting oavsett hur mycket man försöker.

Har du upplevt någon gång att du kämpat och kämpat för någonting men inget har hänt? Att du har stått och stampat på samma punkt och blivit mer och mer frustrerad? Och sen helt plötsligt faller allt på plats som av sig självt? Så har det ofta varit för mig och det har visat mig att när jag är på rätt väg och det är rätt tid går det lätt. Efter den insikten har jag blivit mer “laid back” och väntar in rätt energi innan jag startar mina projekt.

Jag har under ganska lång tid haft en dröm om en webshop för mina tjänster och min konst. Jag har inte vetat hur jag skulle göra den, det har känts övermäktigt på många plan men tanken har inte lämnat mig.

För några månader sedan kände jag en uppmaning inifrån att nu är det dags att börja skapa mitt projekt. Jag öppnade upp en websida och läste mig fram till hur man gör när man skapar en webshop. Jag slet mitt hår, och var minst sagt frustrerad för jag fick inte alls till det. Jag beklagade mig för en vän på Facebook som sa till mig att be en annan gemensam vän om hjälp. Hon hade gjort sin egen webshop. Sagt och gjort. Jag bad henne om råd och hon hoppade på mitt projekt fullt ut från första sekund. Tillsammans har vi nu skapat det som börjar likna min dröm. Snart är det dags att sjösätta mitt moderskepp.

På vägen har allt fallit på plats en sak i taget. Lösningar på problem som innan stått i vägen har ploppat upp från ingenstans. Jag har blivit oerhört utmanad. Allt hänger ju som vi vet ihop och i och med detta projekt har jag kommit i kontakt med djupa, djupa blockeringar inom mig som jag varit tvungen att lyfta upp till ytan för att projektet ska kunna gå i lås. För varje blockering jag låst upp har jag fått tillgång till information om hur jag på bästa sätt kan skapa de produkter och den struktur som behövs. Jag har själv aldrig innan varit med om en så tydlig process. Jag har gått i djupa processer under väldigt många år men de har oftast inte varit kopplad till något rent praktiskt som denna gång.

Jag skiftar nu allt i mig som jag under alla år hjälpt andra att skifta i sig. Jag känner mig lite som kaptenen på ett sjunkande skepp. Han som väntar kvar tills sista råttan lämnat skeppet och är i trygghet. Som tur är finns det denna gång ett nytt väntande skepp dit alla kan flytta över. Jag ser mig själv stå leende på relingen med en pipa i mungipan. Snart är det dags för mig att hoppa i havet och simma till nästa skepp.

En del av mitt projekt är posters tryckta utifrån mina originalmålningar. Det finns till en början tio olika motiv och varje motiv har en egen fras. De är så fina och jag blev så glad när de kom häromdagen. Det var en fin känsla att packa upp och se mina egna målningar titta fram ur paketet. Bilden längst upp visar hur det såg ut när jag öppnade paketet. Nu längtar jag tills det är dags att visa upp slutresultatet!

Jag önskar dig en fantastisk vecka!

Med värme
Annette

 

4 kommentarer

  1. japp helt riktigt som du skriver är är det rätt går det lätt och så bör man se vad tanken skapar för känslor hos dig
    Önskar er en fin söndag

  2. Det ska bli fantastiskt! Jag beundrar din konst, den berör mig verkligen. Lär ju snabbt bli slutsålt ??Tack för dina inlägg,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *